Anadolu Stok Forum - Türkiye'nin ilk ve tek stok fotoğrafçılık forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yüklenen fotoğraftaki "focus on", "close-up" gibi terimlerin önemi var mı?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak, bazen yüklediğimiz fotoğrafta kasıtlı olarak bir objeyi ön plana çıkartmak için, ona fokuslayıp arka planı bulanık bırakıyoruz, böyle olunca da focus problemi sebebiyle fotoğraf red yiyebiliyor. red almakmak için "focus on" veya "close-up" gibi terimleri açıklama kısmında kullansak faydası olur mu acaba?
(03-23-2018, 03:21 PM)ridvanozdemir01 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak, bazen yüklediğimiz fotoğrafta kasıtlı olarak bir objeyi ön plana çıkartmak için, ona fokuslayıp arka planı bulanık bırakıyoruz, böyle olunca da focus problemi sebebiyle fotoğraf red yiyebiliyor. red almakmak için "focus on" veya "close-up" gibi terimleri açıklama kısmında kullansak faydası olur mu acaba?

Merhaba, anahtar kelimelerin buna etki edeceğini zannetmiyorum.Focus problemi dediği netlemek istenen objenin keskin olmayışından kaynaklanıyor. 
Arka planin bulanik olmasindan dolayi fotograf rededilmez , stock sitelerinde cok fotograf var bu sekilde. Ön plana cikarilmak istenen obje tam odakta degilse red edilebilir. Ama cok özel bir fotograf cektiysen örnegin harektli bir sey cektiysen ve hareket ediyor hissi vermek icin efektler, yada özellikle bulaniklastirilmis olan bölüm ile ilgili baslikta belirtmen yeterli oluyor. Aciklama kisminada yazabilirsin ayrica. Belirtilmedigi takdirde red edilme durumu olabilir.

Örnek: https://www.shutterstock.com/da/image-ph...BJHoA-3-24