Anadolu Stok Forum - Türkiye'nin ilk ve tek stok fotoğrafçılık forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Alamy satışlar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Alamy'e üye olup 4 fotoğraf ekledim. Sitesinin arazüyünü pek sevemedim nedense. Bir de su var, neredeyse eklenen tüm fotoları kabul ediyorlar. Satışlar nasıl bu ajansta fotoğrafı olanlar var mı?
alamy en ilginç ajanslardan biri olsa gerek. çok yüksek bedelle lisans satıyorlar. alamy'de bir-iki tane fotoğraf satıp evdeki dolabını yenileyen birisi vardı. sürüm yapma diye bir şansınız olmaz tabi orada.
Alamy'de satış yapmayı başarmış, ödeme almış kimse var mı?
Varsa deneyim ve tavsiyelerini paylaşabilir mi?
Alamy'de 4 fotografim var. Aylardir orda oyle duruyor. Satis yapsa dedim, daha da yuklerim. tamam 4 tane fotograf ama aylardir hic satmadi. Bir sans versem mi diyorum. Satislar konusunda karsilastirmali (mesela fotolia ve shutter ile) fikir verebilecek kimse var mi. 3 buyuklerin ortalama satisinin %25'i kadar satacak olsa deger aslinda. Fikri tecrubesi olan mi?
(03-22-2017, 10:39 PM)ilkercelik Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Alamy'de 4 fotografim var. Aylardir orda oyle duruyor. Satis yapsa dedim, daha da yuklerim. tamam 4 tane fotograf ama aylardir hic satmadi. Bir sans versem mi diyorum. Satislar konusunda karsilastirmali (mesela fotolia ve shutter ile) fikir verebilecek kimse var mi. 3 buyuklerin ortalama satisinin %25'i kadar satacak olsa deger aslinda. Fikri tecrubesi olan mi?

Alamy zor satar. Bazen 6 ay satmaz. Sattığı fotoğrafın parasını 3-4 ay sonra öder. ANCAK 500$ bir fotoğraf satıp %50 sini de size vererek güzel süprizler yapabilir. Ben şuana kadar tek satıştan en yüksek geliri Alamy den aldım. Alamy'i es geçmeyin. 
Zaman harcamaya değermi tartışılır tabi ama bende ilk 5 ajans arasına girmiyor güzel yanı 2 yılda 21 satış yapmışım 300$ civarı getirmiş ama devamlılığı yok işte Smile
Alamyde 1 yıl sonra ilk satışımı yaptım. bir kedi fotoğrafı 60 dolara alınmış. fiyatları yüksek ama gideri yerlerde geziyor
makrostock sitesiymiş çokda mantığını anlamadım açıkcası ama geçen ilk fotoğrafım satıldı. ilginç olanı bu satıştan 8 dolar vermesi Smile bende yüklüyorum hep. ama ne yüklersem kabul etmeside biraz düşündürücü. ilk üyelikte çok zorladılar ama şimdi hepsini kabul ediyorlar
Bende bir satış yaptım 3 ay geçti hala aktarmadılar parasını.
ben alamyi seviyorum arkadaşlar en azından katılımcısına hakettiği değeri veriyor. Ayda 1 görsel satıp 100usd kazanmayı, 100 görsel satıp 100 usd kazanmaya tercih ederim.
Sayfalar: 1 2